2020–2021 DÖNEMİ FARABİ BAŞVURULARI

26 Şubat 2020 Çarşamba

2020–2021 EĞİTİM SEZONU İÇİN FARABİ PROGRAMI GÜZ veya GÜZ+BAHAR DÖNEMİ BAŞVURULARI

Başvuru tarihleri:  2 Mart 2020 – 16 Mart 2020

2020–2021 Eğitim Öğretim yılı Güz veya Güz+Bahar döneminde Farabi Değişim Programından yararlanmak isteyen öğrencilerin son müracaat tarihine kadar aşağıda yer alan belgeleri hazırlayıp, çıktı alarak Farabi Ofisine şahsen başvurmaları gerekmektedir.

İSTENEN BELGELER:

1- ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMU
-- Formu İndirin --   (2 adet)  (Bilgisayar ortamında doldurulacak)

2- TRANSKRİPT - 2 adet (Öğrenci işlerinden alınmış ve onaylı)

3- Kimlik Fotokopisi - 2 adet

4- Vesikalık Foto - 2 adet

Not: Sadece 1 üniversite tercih hakkı vardır.

• Tercih ettiğiniz üniversitelerin kontenjanlarını üniversitelerin web sayfasından kontrol ediniz.

• Bazı üniversiteler Online başvuru şartı koymuştur. Farabi web sayfasındaki başvuru çıktılarını doldurarak evraklarınızı Giresun Farabi Ofisine teslim etmeniz gerekmektedir.

Bölüm Bazında Anlaşmalı Üniversiteler Listesi için -- Tıklayınız --

Anlaşmalı Üniversiteler Listesi için
-- Tıklayınız --

Giresun Üniversitesinin Tüm Bölümlerine Ulaşmak için -- Tıklayınız --

BAŞVURU ŞARTLARI VE AÇIKLAMALAR:

1- Güz veya Güz+Bahar dönemi başvuruları bir veya iki dönemi kapsamaktadır. Ön Lisans ve Lisans programlarının hazırlık sınıfında okuyan öğrenciler ile Yüksek Lisans ve Doktora programları öğrencileri hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar.   (Birinci sınıf öğrencileri başvuru yapabilir.)

2- Bu programdan yaralanmak isteyen;
*Önlisans/Lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalaması en az 2.00 (4.00),
*Lisansüstü öğrencilerin ise 2.50 (4.00) olmalıdır.

3- Değerlendirmede başvurusu geçerli öğrencilerin not ortalamaları dikkate alınır ve her program kendi içinde not ortalamaları sıralanarak kontenjan doğrultusunda seçim yapılır.

4- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının almış olduğu karar gereği; Vakıf Üniversiteleri Farabi Değişim Programından faydalandırılmayacaktır.

5- Başvuru yaptığınız Üniversitenin yabancı dil belgesi isteyip istemediğini kontrol ederek başvuru evraklarına dil sonuç belgenizi de eklemeyi unutmayınız.

6- Başvuru yapılacak Üniversitenin Online başvuru isteyip istemediğini kontrol ediniz.

7- Başvuru yaptığınız Üniversitedeki Farabi Ofisleri ve/veya Bölüm/Program Farabi Koordinatörleri başvurunuzu ve Transkriptinizi inceleyerek bize KABUL veya RED şeklinde bir sonuç gönderecektir.

8- 2019 yılında alınan karar gereği Tıp Fakültesi 6. sınıf (intörn) öğrencileri başvuru yapabilir.

9- Sonuçlar 25 Nisan 2020 tarihinde hem ilgili üniversitenin web sayfasında ve ayrıca Farabi Koordinatörlüğü web sayfasında açıklanacaktır.

Ayrıntılı bilgi için:

Farabi Kurum Koordinatörlüğü Ofisi
Adres: Sultan Selim Mahallesi, Kazancılar Sk. No:3, 28100 Merkez/GİRESUN
(Tarihi  Rektörlük Binası, Şehir Merkezi, Kale Yolu)
Tel: (0454) 310 11 24
Web: farabi.giresun.edu.tr